vergelijkmatras.nl

Een boxspring kiezen: koudschuim of pocketveren?
matrassen vergelijkenblogpost
boxsprings genoeg, maar wat is de beste keus?

Een boxspring is een erg goed en vaak luxe bed. Een boxspring biedt vaak een goede ondersteuning en ziet er tevens mooi uit in de slaapkamer. Toch bestaan er verschillen in boxsprings. Dit komt onder andere door de gebruikte materialen in de boxspring. Zo bestaan er boxsprings gemaakt van kern van pocketveren, en boxsprings gemaakt een kern van koudschuim. Deze twee materialen zijn erg verschillend, wat het moeilijk maakt om een keuze te maken. In dit artikel vergelijking we daarom de boxspring met een kern van pocketveren met de boxspring met een kern van koudschuim.

pocketveren
boxspring met pocketveren

De eerste en veel verkochte boxspring is een boxspring met een kern van pocketveren. De boxspring is als het ware een doos gevuld met tientallen zakjes met veren. Deze zakjes met veren zijn de pocketveren. Deze pocketveren zijn gelijk aan de pocketveren in een pocketveren matras. Op een boxspring met een kern van pocketveren wordt vaak een pocketveren matras gelegd.

Hoewel een boxspring gemaakt van pocketveren een goede ondersteuning biedt, heeft het ook een aantal nadelen. Zo oefenen de pocketveren veel druk uit op het lichaam. Deze druk voelt onprettig aan en kan u onnodig wakker houden. Zeker wanneer dit type boxspring gecombineerd wordt met een pocketveren matras. De grote hoeveelheid veren zal ervoor zorgen dat je onnodig uit je slaap gehouden wordt. Tevens kunnen de veren in de boxspring gaat roesten en piepen na verloop van tijd. Hoewel een kwalitatief goede boxspring 20-30 jaar meegaat, gaat een boxspring bestaande uit pocketveren over het algemeen niet zo lang mee.

boxspring met een kern van koudschuim

Een tweede variant boxspring is er eentje met een kern van koudschuim. Hierbij bestaat de gehele boxspring uit koudschuim. Er is dus geen sprake van een box met vulling, de boxspring is massief.

Traagschuim heeft een aantal voordelen. Ten eerste biedt koudschuim een ontzettend goede ondersteuning. Hiervoor moet het schuim, wat ook wel high resilience koudschuim wordt genoemd, een densiteit tussen de 50 en de 60 hebben. Bij deze densiteit spreken we van hoogwaardig kwaliteit schuim. Een ander voordeel van koudschuim is dat het erg licht is. Zo kunt u de boxspring makkelijk verplaatsen. Tevens is koudschuim geschikt voor mensen met een wol- of huisstofmijt allergie. Een boxspring van koudschuim, mits deze aan de densiteits-eis voldoet, gaat gemiddeld zo’n 20-30 jaar mee.

advies

Zoals je wellicht al opgemaakt hebt, kan je beter kiezen voor een boxspring gemaakt van koudschuim. Deze biedt namelijk een zeer goede ondersteuning, zonder dat er veren zijn die druk uitoefenen op het lichaam. Daarbij gaat hoogwaardig koudschuim een stuk langer mee dan pocketveren, en zal dit materiaal op den duur ook niet gaan piepen of kraken. Wanneer een koudschuim boxspring gecombineerd wordt met een hoogwaardig  traagschuim matras, zult u de beste ondersteuning krijgen.

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras