vergelijkmatras.nl

Traagschuim en koudschuim of een pocketveren en traagschuim matras?
matrassen vergelijkenblogpost
Traagschuim

Een traagschuim matras is een van de beste matrassen op de markt, wanneer het gecombineerd wordt met een materiaal zoals koudschuim ter ondersteuning. Traagschuim heeft een uitstekend aanpassend vermogen en een zeer goede drukherverdeling, mits het schuim van goede kwaliteit is. Hiervoor moet het schuim een densiteit hebben tussen de 50 en de 60. Bij deze densiteit vormt het matras zich naar de contouren van het lichaam. Hierdoor komt de wervelkolom in de juiste houding te liggen en kunnen de spieren gedurende de nacht ontspannen. Op deze manier is de kans klein dat u lichamelijke klachten oploopt, terwijl bestaande klachten langzaamaan zullen afnemen.

Ook de drukherverdeling van een kwalitatief hoogwaardig traagschuim is erg goed. Dit houdt in dat het matras geen druk uitoefent op het lichaam. Er zullen dan geen piekdrukken ontstaan op bijvoorbeeld spieren en gewrichten. Piekdrukken belemmeren de doorbloeding van de spieren. Tevens kun je de piekdrukken ervaren als pijnlijk, waardoor u onnodig veel gaat draaien. Hierdoor kom je niet in de diepe slaapfase van de REM slaap terecht, waardoor je niet goed uitrust.

Zoals je echter al eerder hebt kunnen lezen, ontbreekt er een belangrijke eigenschap bij traagschuim: het biedt namelijk geen goede ondersteuning. Om die reden wordt traagschuim bijna altijd gecombineerd met een ander materiaal dat wel een goede ondersteuning biedt. In veel gevallen is dit koudschuim of pocketveren. In dit artikel vergelijken we beiden materialen gecombineerd met traagschuim en vertellen we u wat de beste combinatie is.

traagschuim en pocketveren

Pocketveren zijn kleine zakjes met metalen veren. Hoe meer veren er in het matras verwerkt zitten, hoe beter het matras is. Pocketveren waren vooral in de 20e eeuw erg populair. Dit materiaal biedt een redelijke ondersteuning. Echter kleven er veel nadelen aan pocketveren. Zo oefenen pocketveren veel druk uit op het lichaam. Zo wordt het voordeel van traagschuim, namelijk een uitstekende drukherverdeling, van de tafel geveegd. Tevens zullen de pocketveren na verloop van tijd gaan piepen en kraken. De voordelen van een traagschuim worden dus erg afgezwakt door de pocketveren.

traagschuim en koudschuim

Koudschuim, of high resilience koudschuim, biedt een erg goede ondersteuning, mits het een densiteit heeft tussen de 50-60. Om die reden wordt het dus vaak gecombineerd met traagschuim. Koudschuim oefent geen druk uit op het lichaam en belemmert niet de werking van het traagschuim. Tevens heeft een goed koudschuim een open celstructuur en voert het vocht erg goed af. Koudschuim complimenteert de werking van traagschuim dus perfect.

advies

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, belemmert pocketvering de werking van traagschuim omdat het druk uitoefent op het lichaam. Hierdoor is pocketvering dus geen goed materiaal om te combineren met traagschuim. Koudschuim daarentegen complimenteert het traagschuim juist, terwijl het een perfecte ondersteuning biedt. Om die reden raden wij aan om te kiezen voor een matras van traagschuim en koudschuim. 

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras