vergelijkmatras.nl

Een pocketveren matras in vergelijking met een latex matras
matrassen vergelijkenblogpost
Een pocketveren matras

Een pocketveren matras is een matras bestaande uit talloze zakjes met daarin kleine veren. Toen de pocketveer zijn opkomst maakte in de 19e eeuw werd dit razendsnel een populair matras.Voor verkopers was het interessant om pocketveer matrassen te verkopen, omdat er grote marges op te behalen waren.Tevens konden zij hier een mooi technisch verhaal bij vertellen. De kwaliteit hangt volgens verkopers van pocketveren matras af van het aantal veren in het matras. Hierbij geldt: hoe meer veren, hoe hoger de kwaliteit. Toch zegt de hoeveelheid veren niet alles over de kwaliteit van dit matras.

De aanschafprijs van een pocketveer matras is relatief laag. Dit merk je echter ook aan de kwaliteit van het matras. Een matras gemaakt van pocketveren biedt over het algemeen een redelijke ondersteuning. Wat het echter ontbreekt, is een goede drukherverdeling. Dit komt omdat de veren in het matras druk uitoefenen op het lichaam. Als je een veer indrukt, zal deze altijd in zijn originele vorm willen terugkeren. Daarom zal de veer dus drukken tegen het lichaam. Deze piekdrukken kunnen pijnlijk aanvoelen, waardoor je gaat draaien. Door het draaien slaap je minder diep. Ook het aanpassend vermogen van een pocketveer matras laat wat te wensen over. Sterker nog, een pocketveren matras past zich vrijwel niet aan het lichaam aan. Hierdoor zal de wervelkolom nooit in de juiste houding komen te liggen, waardoor u meer kans heeft op lichamelijke klachten.

een latex matras

Een latex matras wordt, zoals het woord al doet vermoeden, gemaakt van latex. In essentie is latex rubber. Latex staat bekend om haar veerkracht. Er bestaan twee soorten latex matrassen, namelijk matrassen gemaakt van natuurlatex en matrassen gemaakt van synthetisch latex. Natuurlatex wordt getapt uit rubberbomen. Matrassen gemaakt van natuurlatex worden over het algemeen gezien als kwalitatiever. Echter mogen matrassen al bestempeld worden als ‘natuurlatex matras’ wanneer er  40% natuurlatex in verwerkt zit. Een matras van 100% natuurlatex bestaat niet, omdat deze dan vloeibaar zou zijn.

Een latex matras heeft een aantal voordelen. Zo biedt een latex matras een redelijk goede ondersteuning. Dit komt omdat het een stevig materiaal is. Tevens is latex geschikt voor mensen met een huisstofmijt of wolallergie.

Toch kent een latex matras meer nadelen van voordelen. Helaas biedt een latex matras geen goed aanpassend vermogen. Dit komt omdat het een erg stevig materiaal is. Ook werkt latex niet drukverlagend. Hierdoor zal je dus piekdrukken ervaren op het lichaam. 

advies

Als je kiest tussen een latex en een pocketveren matras, kies je tussen twee kwaden. Dit komt omdat beide materialen niet in staat zijn om jouw lichaam juist te ondersteunen, zich aan te passen aan het lichaam en de druk te verlagen. Deze drie dingen zijn echter wel essentieel. Zowel latex als pocketveren geven het lichaam een redelijke ondersteuning, maar laten steken vallen op het gebied van aanpassend vermogen en drukherverdeling. Welk matras je dan het beste kan kiezen? Een matras gemaakt van traagschuim en koudschuim. In dit artikel leest u meer over traagschuim in vergelijking met latex, en in hier artikel leest u meer over traagschuim in vergelijking met pocketveren. 

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras