vergelijkmatras.nl

Online een boxspring aanschaffen, wel of niet doen?
matrassen vergelijkenblogpost
Een nieuwe boxspring

Tegenwoordig kun u alles online kopen: van uw boodschappen tot een nieuwe telefoon. Hoewel u er misschien niet meteen aan denkt: kunt u ook een hoogwaardige boxspring online kopen. We begrijpen dat dit wellicht wat onwennig is. Een boxspring is immers een grote aankoop, en u wilt geen risico lopen op een miskoop. Toch kunnen we u ervan verzekeren dat u een goede boxspring zonder risico online kunt kopen. Om u te helpen, geven we daarom in dit artikel een aantal tips. Als u let op onderstaande punten let, kunt u zonder zorgen een goede boxspring online kopen.

pocketveren
Soort boxspring

Allereerst is het belangrijk om te weten welke boxspring het meest geschikt is voor u. Over het algemeen zijn er twee soorten boxsprings: een boxspring met een kern van veren, en een boxspring met een kern van koudschuim. Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, kunt u ten alle tijden het beste kiezen voor een boxspring met een kern van koudschuim. Koudschuim staat namelijk bekend om haar ondersteunende vermogen,wat belangrijk is om het lichaam de rust te geven die het nodig heeft.

Online boxspring advies

In een beddenspeciaalzaak kunt u gemakkelijk advies krijgen van een expert. Online lijkt dit iets lastiger. Toch is het zeker mogelijk. De meeste online aanbieders van matrassen maken gebruik van een soort slaapquiz of advies. Zo’n adviespaneel vraagt u naar uw situatie, eventuele kalchten en lengte en postuur. Aan de hand van uw antwoorden kunt u dan een goed advies krijgen. Sommige bedrijven gaan nog een stapje verder en bellen u op om u te vragen naar uw situatie, om zo het beste matras te kunnen adviseren.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuw matras gaat aanschaffen. Deze punten gelden zowel voor het aanschaffen van een nieuw matras in een beddenspeciaalzaak als voor het aanschaffen van een nieuw matras online. Wanneer je deze punten in gedachten houdt bij de zoektocht naar een nieuw matras, zal je niet voor vervelende verassingen komen te staan na de aanschaf.

drie eigenschappen van een hoogwaardig matras

Natuurlijk is een boxspring bodem niet het enige dat van belang is voor een goede nachtrust. Het matras bovenop de boxspring moet van zeer goede kwaliteit zijn. Om zeker te zijn van de kwaliteit van het matras, moet u letten op het aanpassend vermogen, de drukherverdeling en de ondersteuning. Ten eerste moet het matras op de boxspring een zeer goed aanpassend vermogen hebben. Wanneer het matras een goed aanpassend vermogen heeft, zakt het lichaam een beetje weg in het matras. Hierbij komt de wervelkolom in de juiste houiding te liggen. Deze juiste houding wordt ook wel de dubbele S-vorm genoemd. In deze houding krijgen de spieren in de rug de kans om te ontspannen en te herstellen. Wanneer een matras geen goed aanpassend vermogen heeft, moeten de spieren in de rug zich inspannen om de dubbele s-vorm te realiseren en schade aan de zenuwbaan te voorkomen. Hierdoor krijgen de spieren dus niet de kans om uit te rusten, wat de kans op rugklachten vergroot.

Ook mag een goede drukherverdeling niet ontbreken in het matras. De drukherverdeling zorgt ervoor dat er geen piekdrukken ontstaan op het lichaam. Piekdrukken op het lichaam voelen niet alleen erg onprettig aan, ze zorgen er ook nog voor dat u minder diep slaapt. Door deze onprettige druk op uw spieren en gewrichten gaat u namelijk draaien om schade en pijn te voorkomen. Dit draaien houdt u onnodig uit uw diepe slaapfases, waardoor uw nachtrust van mindere kwaliteit zal zijn. Daarbij kunnen piekdrukken de doorbloeding van de spieren belemmeren, waardoor u last kunt krijgen van slapende ledenmaten.

Als laatste moet een geschikt matras een goede ondersteuning hebben, om de ondersteuning vanuit de boxspring verder te verbeteren. De ondersteuning zorgt ervoor dat het matras het lichaam draagt, en de spieren de kans krijgen om te ontspannen.

proefslapen

Om zeker te zijn dat de gekozen boxspring geschikt is voor u, zult u moeten proefslapen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Koop daarom alleen een boxspring bij een online winkel als deze een proefslaapperiode aanbiedt. Mocht de boxspring dan onverhoopt toch niet bij u passen, dan kunt u de boxspring retourneren.

retourbeleid

Wanneer u overgaat tot aankoop van een nieuwe boxspring bij een webshop, check dan goed of u de boxspring kunt retourneren als het niet bevalt of aan de wensen voldoet. Sommige bedrijven maken gebruik van een omruilgarantie. Dit houdt in dat u de boxspring kunt omruilen voor een ander model dat het bedrijf aanbiedt. Andere bedrijven bieden u wel de mogelijkheid om de boxspring te retourneren en uw geld terug te krijgen. Ga altijd na wat het beleid is dat het bedrijf heeft, om teleurstelling te voorkomen.

boxspring
Hoe weet je of een matras voldoet aan de drie eigenschappen?

Een matras met een goede ondersteuning, een perfecte drukherverdeling en een geschikt aanpassend vermogen moet een minimale densiteit tussen de 50-60 hebben. Alleen bij deze densiteit is het gebruikte schuim van goede kwaliteit en zal het voldoen aan bovenstaande eigenschappen. Staat de densiteit van het matras niet vermeld op de website, vraag het dan zeker. De densiteit zegt namelijk veel over de kwaliteit van het matras.

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras