vergelijkmatras

Een latex matras of een traagschuim matras?
matrassen vergelijkenblogpost
latex

Een latex matras wordt gemaakt van rubber. Dit materiaal staat bekend om haar rekbaarheid en veerkracht. Er bestaan twee soorten latex matrassen, namelijk matrassen gemaakt van natuurlatex en matrassen gemaakt van synthetisch latex. Bij natuurlatex wordt sap getapt uit rubberbomen. Matrassen gemaakt van natuurlatex worden over het algemeen gezien als kwalitatiever. Echter mogen matrassen al bestempeld worden als ‘natuurlatex matras’ wanneer er  40% natuurlatex in verwerkt zit. Een matras van 100% natuurlatex bestaat niet, omdat deze dan vloeibaar zou zijn.

Latex kent een aantal voordelen. Allereerst biedt dit type matras een redelijk goede ondersteuning. Dit komt omdat het een stevig materiaal is. Tevens is latex geschikt voor mensen met een huisstofmijt of wolallergie.

Bij deze twee voordelen houdt het voor het latex matras op. Helaas biedt een latex matras geen goed aanpassend vermogen. Dit komt door de stevigheid van het materiaal. Ook werkt latex niet drukverlagend. Hierdoor zal je dus piekdrukken ervaren op het lichaam.

traagschuim

Traagschuim wordt een steeds populairder materiaal voor matrassen. Wellicht bent u bekent met NASA schuim of memory foam. Dit zijn andere namen voor hetzelfde schuim: namelijk traagschuim. De kwaliteit van verschillende traagschuimen is vaak erg verschillend. Om het kaf van het koren te scheiden, is het belangrijk om te kijken naar de densiteit van het schuim. Een kwalitatief goed traagschuim heeft altijd een densiteit tussen de 50 en de 60. Alles hierboven of hieronder is qua kwaliteit onder de maat.

Wanneer een traagschuim matras een densiteit tussen de 50 en 60 heeft, kent het matras vele voordelen. Zo heeft traagschuim een erg goed aanpassend vermogen. Dit houdt in dat het matras zich vormt naar jouw lichaam. Hierdoor komt de wervelkolom recht te liggen en zul je fit en vitaal op staan ‘s ochtends. Tevens heeft traagschuim een erg goede drukherverdeling. Dit betekent dat het matras geen druk uitoefent op (delen van) het lichaam. Dit bevordert de doorbloeding van de spieren en voorkomt tevens pijn aan de gewrichten. Het enige wat ontbreekt aan een traagschuim matras, is een goede ondersteuning. Daarom wordt traagschuim altijd gecombineerd met een ander materiaal dat het lichaam wel ondersteunt. Bij kwalitatieve matrassen wordt meestal gebruik gemaakt van koudschuim, bij minder kwalitatieve matrassen is dit pocketveren.

‘Latex of traagschuim?’

advies

Zoals u heeft gelezen, verschilt een latex matras erg van een traagschuim matras. Hoewel een latex matras een aardige ondersteuning geeft, past het zich niet voldoende aan het lichaam aan. Ook de drukherverdeling laat wat te wensen over. Om die redenen is het beter om te kiezen voor een traagschuim matras. Dit matras biedt u een goed aanpassend vermogen, een goede drukherverdeling, en wanneer het gecombineerd wordt met koudschuim ook nog eens een uitstekende ondersteuning.

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras