vergelijkmatras.nl

Is een opgerold matras een goed idee?
matrassen vergelijkenblogpost
Een nieuw matras

Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om een hoogwaardig matras online te bestellen. Je kunt zelfs online advies krijgen van de aanbieders, zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat je het beste matras aanschaft. Hierbij moet je bijvoorbeeld letten op eigenschappen van het matras en vermeldingen op de website van de aanbieders. Ook de levering van de matrassen kan verschillen. Zo kan een matras opgerold of in zijn originele vorm geleverd worden. In dit artikel vergelijken we beiden manieren van leveringen. Hierbij letten we op de kwaliteit van beiden matrassen.

traagschuim
Een opgerold matras

Om een matras om te kunnen rollen, moet alle lucht uit het matras matras onttrokken worden. De matrassen worden dus vacuüm verpakt. Doordat alle lucht uit het matras wordt ontrokken, verdunt het matras. Zo kan een matras van 23 centimeter makkelijk terug gebracht worden tot slechts 3 centimeter. Direct na het vacuüm verpakken van het matras wordt deze opgerold. Op die manier kan er daarna geen lucht meer bij komen. Een groot tweepersoonsmatras wordt op deze manier terug gebracht tot een klein opgerold pakketje. Dit is gunstig voor de opslag en het transport van het matras. Echter is het minder gunstig voor de consument, omdat een opgerold matras gepaard gaat met een aantal nadelen.

Online

Tegenwoordig kun je een matras eenvoudig online kopen. Met één simpele klik bestel je een hoogwaardig matras, die vervolgens binnen enkele dagen of weken bij je thuis afgeleverd wordt. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Als je zich niet goed inleest over de kwaliteit van het matras, hoeft dat niet het geval te zijn. Wanneer je goed geadviseerd wordt, maar ook zelf wat onderzoek doet, hoeft het online aanschaffen van een matras geen miskoop te worden. Daarbij scheelt het online aanschaffen van een nieuw matras enorm veel tijd en moeite.

nadelen van een opgerold matras

jjeDoordat een opgerold matras voor lange tijd samengeperst blijft, verdunt het matras gemakkelijk enkele centimeters. Dit beschadigd de celwand van het matras. Als gevolg verslechterd de veerkracht van het matras, waardoor ook ondersteuning uit het matras verdwijnt. Een goede ondersteuning is echter wel erg belangrijk. Als het matras het lichaam niet juist ondersteunt, moeten de spieren inspannen om het lichaam te ondersteunen. Hierdoor kunt u last krijgen van stijve spieren en soms zelfs lichamelijke klachten. Een derde nadeel van een opgerold matras is de celstructuur. Een opgerold matras heeft namelijk veelal een dichte celstructuur. Hierdoor is de vochtafvoer en temperatuurregulatie ronduit slecht. Hierdoor kun je het dus erg warm krijgen in de zomer. Tevens blijft vocht hangen in het matras, waardoor je last kunt krijgen van schimmel.

Bij het oprollen en vacuüm verpakken van matrassen wordt gebruik gemaakt van verschillende, sterk geurende materialen zoals lijm. Hierdoor heeft het matras een vieze lucht wanneer u deze uit de verpakking haalt. Die lucht kans soms wel dagen blijven hangen. Ook moet een opgerold matras erg lang rijzen. Met rijzen bedoelen we het terugkeren in de oorspronkelijke staat. Dit kan ook tot een paar dagen duren. Je kunt dus zeker een aantal dagen niet op het matras slapen. Doe je dit wel, dan zal het matras niet verder rijzen, met alle gevolgen voor de kwaliteit van dien.  Zoals je hoort kleven er dus veel nadelen aan een opgerold matras.

een onopgerold matras

Een onopgerold matras is een matras dat in zijn originele vorm wordt afgeleverd bij jou thuis. Dit houdt in dat het matras in één grote doos wordt geleverd. Het grote voordeel hiervan is dat de structuur van het matras intact blijft. Zo zal dus ook de veerkracht en daarmee de ondersteuning die het matras biedt goed blijven. Hierdoor biedt het matras jou dus de juiste ondersteuning, waardoor je geen last zult krijgen van stijve spieren en vervelende lichamelijke klachten. Ook de celstructuur blijft gespaard. Zo zul je dus niet badend in het zweet wakker worden, en blijft uw matras lange tijd heerlijk fris. Een ander groot voordeel is dat je meteen op het matras kunt slapen. Je hoeft het matras niet te rijzen of luchten, waardoor je dus meteen lekker kunt slapen.

ADVIES

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft een opgerold matras veel haken en ogen, die je niet hebt met een matras dat in zijn originele staat wordt geleverd. Voor de kwaliteit van het matras is het veel beter om hem in zijn originele vorm te bezorgen. Zo blijven de essentiële functies van het matras intact en kun je genieten van een goede nachtrust.

beddenspeciaalzaak

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras