vergelijkmatras.nl

Online een matras aanschaffen, wel of niet doen?
matrassen vergelijkenblogpost
Een nieuw matras

Een nieuw matras kopen was vroeger bijna een dagtaak. Je moest naar één of meerdere bedden speciaalzaken, om daar vervolgens te gaan proefliggen op een tal van verschillende matrassen. Die tijden zijn voorbij. Het oriënteren op- en aanschaffen van een nieuw matras is tegenwoordig een stuk makkelijker. Naast de beddenspeciaalzaak kun je jouw matras tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. Toch zijn sommige mensen wat terughoudend als het gaat om het aanschaffen van een matras online. Toch is dit niet nodig, zolang je op een aantal dingen let. In dit artikel vergelijken we het aanschaffen van een matras in een beddenspeciaalzaak met het aanschaffen van matras online.

traagschuim
Beddenspeciaalzaak

Van oudsher moest je naar een beddenspeciaalzaak om een nieuw matras aan te schaffen. In deze beddenspeciaalzaak staan een tal van verschillende bedden en boxsprings. Dit kan vaak erg overweldigend zijn. Medewerkers van een beddenspeciaalzaak zullen je graag een persoonlijk advies geven op basis van jouw lichamelijke kenmerken en specifieke wensen. Hierdoor wordt het aantal matrassen dat u moet uitproberen al enigszins teruggebracht. Een matras advies is erg belangrijk. Het feit dat je een persoonlijk slaapadvies krijgt van een expert is dus een groot voordeel. Echter is het belangrijk dat jijzelf ook informatie vergaart over de kwaliteitseisen van matrassen. Doe je dit niet, dan kan het zomaar zijn dat je een veel te duur matras aangesmeerd krijgt, terwijl een minder duur maar even kwalitatief matras misschien ook wel zou voldoen. Na het uitproberen van een aantal matrassen besluit je waarschijnlijk één van de aanbevolen matrassen aan te schaffen. Het heeft je een aantal uur gekost, maar nu heb je toch een matras. Toch weet je hierna nog steeds niet zeker of het matras wel het juiste matras voor jou is. Één minuut proefliggen op een matras zegt immers niet veel over hoe je zult slapen op het matras.

Online

Tegenwoordig kun je een matras eenvoudig online kopen. Met één simpele klik bestel je een hoogwaardig matras, die vervolgens binnen enkele dagen of weken bij je thuis afgeleverd wordt. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Als je zich niet goed inleest over de kwaliteit van het matras, hoeft dat niet het geval te zijn. Wanneer je goed geadviseerd wordt, maar ook zelf wat onderzoek doet, hoeft het online aanschaffen van een matras geen miskoop te worden. Daarbij scheelt het online aanschaffen van een nieuw matras enorm veel tijd en moeite.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuw matras gaat aanschaffen. Deze punten gelden zowel voor het aanschaffen van een nieuw matras in een beddenspeciaalzaak als voor het aanschaffen van een nieuw matras online. Wanneer je deze punten in gedachten houdt bij de zoektocht naar een nieuw matras, zal je niet voor vervelende verassingen komen te staan na de aanschaf.

drie eigenschappen van een hoogwaardig matras

Een matras moet voldoen aan drie belangrijke eisen: het matras moet een zeer goede ondersteuning hebben, de druk perfect herverdelen en een uitstekende ondersteuning bieden. Om te bepalen of een matras zich goed aanpast en de druk goed verdeelt, moet je kijken naar de densiteit van het schuim in het matras. De densiteit, ook wel de dichtheid van het schuim, moet tussen de 50-60 liggen. Alleen dan is het matras in staat zich voldoende naar het lichaam te vormen en de drukte te reduceren. Door het goede aanpassend vermogen komt de wervelkolom in de juiste houding te liggen. Hierdoor kunnen de spieren in de rug ontspannen en verkom je lichamelijke klachten. Een goede drukherverdeling voorkomt dat er piekdrukken ontstaan op spieren en gewrichten. Deze piekdrukken zijn namelijk erg pijnlijk en belemmeren bovendien de doorbloeding van de spieren, wat kan leiden tot slapende ledenmaten. Ten slotte moet een matras het lichaam perfect ondersteunen, zodat de spieren eveneens kunnen ontspannen..

advies

Elk lichaam is anders, en daarom is niet elk matras geschikt voor iedereen. Bij een goed matras advies moet rekening worden gehouden met de postuur, eventuele lichamelijke klachten en slaapvoorkeur. In een beddenspeciaalzaak kunnen deze vragen persoonlijk worden gesteld. Online zal je waarschijnlijk een slaapquiz of advies in moeten vullen. Aan de hand van jouw antwoorden zal dan een matrasadvies worden gegeven. De betere online matrasaanbieders zullen je ook nog bellen om uw situatie persoonlijk te bespreken. Zo weet jij zeker dat je het juiste matras aangeraden krijgt.

Proefslapen

Misschien wel het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een matras – online of in een winkel – is de mogelijkheid om te proefslapen op het matras. Zoals eerder genoemd heb je vrij weinig aan het proefliggen in een beddenspeciaalzaak. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen moet wennen aan een nieuw matras. Pas na die 30 dagen kun je vol zekerheid een goede keuze maken. Het is dus essentieel dat je navraagt of je kunt proefslapen, of je het matras nu online aanschaft of in een fysieke winkel.

beddenspeciaalzaak

Conclusie

Hoewel sommige mensen heuverig zijn om een matras online aan te schaffen, is dit nergens voor nodig. Wanneer u rekening houdt met bovenstaande punten kunt u zonder twijfel een goed matras online aanschaffen. Met dit in uw achterhoofd is het aanschaffen van een nieuw matras online wellicht veel makkelijker. U hoeft de deur niet uit én uw matras wordt keurig bij u thuis afgeleverd. Daarbij worden de kosten van de winkel en het personeel niet doorberekend in de ksotprijs van het matras, waardoor matrassen van online aanbieders vaak scherper geprijsd zijn tegen dezelfde of soms zelfs betere kwaliteit.

onze top 5 matrassen

decupré

1. Decupré

Sept Core Individual matras

Tempur

2. Tempur

Sensation Supreme met Cooltouch matras

m line

3. M line

Cool Motion matras

Decupré

4. Decupré

Sei Core matras

Royal health foam

5. Royal health foam

Premium Support traagschuim matras